منابع انرژی پاک
تدريس خصوصي علوم تجربي دوره اول متوسطه ./. در صورت درخواست ايميل بزنيد
نوشته شده در // 19:9 - سه شنبه 15 بهمن 1392

منابع انرژی پاک

نیروگاه خورشیدی طالقان

نیروگاه خورشیدی طالقان

اگر شما از جمله پژوهش گرانی هستید که به انجام پروژه هایی نظیر آب گرمکن خورشیدی، بررسی میزان مصرف انرژی در کشورهای مختلف، روبات آفتابگردان و ساخت اجاق خورشیدی علاقمندید. اگر تحقیق و پژوهش در زمینه انرژی های نو و انرژی خورشیدی برایتان جذاب است، برای کسب اطلاعات مفید در این زمینه از نیروگاه خورشیدی طالقان بازدید نمایید.

 

انرژی خورشیدی عظیم ترین منبع انرژی در جهان است. این انرژی پاک، ارزان و بی پایان بوده و در بیشتر مناطق کره زمین قابل استحصال می باشد.

محدودیت منابع فسیلی و پیامدهای حاصل از تغییرات زیست محیطی و آب و هوای جهانی، فرصت های مناسبی را برای رقابت انرژی خورشیدی با انرژی های فسیلی خصوصاً در کشورهایی با پتانسیل بالای تابش ایجاد نموده است.

نیروگاه خورشیدی طالقان

در ابتدای جاده طالقان بعد از عبور از شهرک زیاران و روستای خوزنان در کیلومتر 11 مجموعه تأسیسات نو پدیدی موسوم به نیروگاه طالقان در ابتدای جاده ورودی روستای زیبای آقچری دیده می‏شود.

 

نیروگاه خورشیدی طالقان به ظرفیت 30 کیلووات اولین و بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی فتو ولتاییک تزریق به شبکه در ایران می باشد. این نیروگاه توسط شرکت مهندسی کاراندیشان، پیمان کار سازمان انرژی های نو ایران (سانا) وابسته به وزارت نیرو (معاونت انرژی) اجرا و به بهره برداری رسیده است .

نیروگاه خورشیدی طالقان

عملیات ساخت این نیروگاه از سال 1375 آغاز شد و در سال 1384 به پایان رسید و در حال حاضر در مرحله برداشت اطلاعات می‌باشد.

 

سیستم انرژی خورشیدی سایت طالقان متشکل از سلول‌های فتوولتائیک به ظرفیت 10 کیلووات، دستگاه الکترولیز آب به ظرفیت 5 کیلووات و ظرفیت اسمی تولید 1 نرمال مترمکعب در ساعت هیدروژن، سیستم پیل سوختی به ظرفیت 2/1 کیلووات از نوع پلیمری، کمپرسور هیدروژن، مخزن هیدروژن 1 متر مکعبی، باتریخانه و مبدل‌های DC/AC می‌باشد.

نیروگاه خورشیدی طالقان

در روز وقتی که نور خورشید به سلول‌های فتو ولتاییک می‌تابد، طی پدیده فتو ولتاییک انرژی نورانی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود و سلول های فتو ولتاییک برق مورد نیاز دستگاه الکترولیز آب را تأمین می‌نماید. هیدروژن تولید شده از دستگاه الکترولیز آب با عبور از دستگاه کمپرسور هیدروژن فشرده شده و در یک مخزن یک متر مکعبی تا فشار bar 10 ذخیره می‌شود تا در مواقع نیاز، ساعات پیک مصرف، شب و روزهای ابری در مصرف کننده (پیل سوختی) مورد استفاده قرار گیرد.

نیروگاه خورشیدی طالقان

در حال حاضر تولید متوسط روزانه این مجموعه براساس ماه های مختلف سال در حدود یک صد کیلو وات می باشد و مشتمل بر تعداد 684 عدد پانل خورشیدی 45 واتی ساخت شرکت فیبـر نوری ایــران، 12 عدد اینورتر 2500 واتی و یک دستگاه سیستم ثبت و کنترل اطلاعات ساخت شرکت SMA آلمان می باشد. میزان انرژی تولیدی توسط این نیروگاه حدود 40 مگاوات در سال می باشد.

 

نیروگاه خورشیدی طالقان نخستین نیروگاه فتو ولتاییک30 مگاواتی کشور است ودر کنار آن سایت نمونه انرژی‌های نو برای بازدید و آموزش دانش آموزان، دانشجویان و سایر علاقه‌مندان درباره کاربرد و نحوه کار با انرژی‌های نو راه‌اندازی شده است .

 

آدرس نیروگاه خورشیدی طالقان: ابتدای جاده طالقان بعد از شهرک زیاران، مجموعه تأسیسات نو نیروگاه طالقان.

 

 

 

 

 

نیروگاه بادی منجیل

نیروگاه بادی منجیل

دانش پژوهان عزیز، اگر به انجام پروژه هایی نظیر "آیا سرعت باد در سطح زمین با سرعت باد در بالای سطح زمین یکسان است؟"، "ساخت توربین‏های بادی" و "صفحه باد" علاقمندید. اگر قصد دارید به تحقیق و پژوهش در زمینه انرژی های پاک بپردازید، بازدید از نیروگاه بادی منجیل شما را با نحوه مهار این انرژی طبیعی و پاک و چگونگی بهره از آن آشنا می سازد.

 

نیروگاه های بادی از جمله مراکز تولید انرژی هستند که به دلیل جای گزینی باد به جای سوخت های فسیلی برای تولید برق از اهمیت ویژه ای برخوردارند. استفاده از توربین های بادی در سراسر دنیا رو به گسترش است. نیاز به تولید انرژی بیشتر، ملاحظات زیست محیطی، کمبود منابع زیرزمینی در اغلب کشورها، از مواردی است که تمایل به استفاده از این فن آوری را افزایش داده است.

 

هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان از جمله دانمارک و آلمان، درصد قابل توجهی از انرژی الکتریسیته از طریق نیروگاه های بادی تأمین می شود. برای مثال در دانمارک در حدود 20 درصد مصرف الکتریسیته سالانه از طریق انرژی باد تأمین می شود. با این حال سهم نیروگاه های بادی در تولید برق جهان تنها 3% است .در کشور ما نیز از مدت ها قبل قدم هایی در این راه برداشته شده است و هم اینک پروژه هایی در شمال (منطقه منجیل) و شرق (بینالود ـ خراسان) در دست اجرا است.

نیروگاه بادی منجیل

منجیل شهر انرژی گیلان شمرده می‌شود. باد منجیل یکی از عوامل معروفیت این شهر می‌باشد که اغلب در بهار و تابستان با شدت بیش تری و در پاییز و زمستان با شدت کم تری می‌وزد. این باد از قدیم معروف به هفت باد منجیل بوده و شدت آن به قدری است که درختان زیتون را اغلب به یک سمت خم می‌کند.

 

اوایل دهه هفتاد با تصمیم دولت اقدام به خرید و نصب نیروگاه بادی از کشور دانمارک گردید و پس از گذشت چند سال و فراگیری متخصصان داخلی، امروزه پروانه‌های بادی در کشور تولید و در نیروگاه بادی منجیل نصب می‌گردد و این نیروگاه روز بروز بزرگ تر و مؤثرتر می‌گردد.

نیروگاه بادی منجیل

در سایت رودبار 87 درصد روز های سال، باد وجود دارد که در کل 2/4میلیون کیلو وات ساعت برای یک توربین می توان بدست آورد. توربین های بادی عظیمی که به صورت افقی در چند قسمت از شهرستان منجیل نصب شده اند بیش از هر چیز در ابتدای ورود به این شهر توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

این توربین ها از سه پره به طول تقریبی 30 تا 40 متر ساخته شده اند و انرژی جنبشی باد را توسط ژنراتورهایی که در پشت پره ها قرار دارد، به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. در شرایطی که وزش باد مناسب باشد، با چرخش هر کدام از این پره ها مناظر زیبا و دیدنی را بوجود می آورد که توجه هر بیننده ای را به خود جلب می کند.

نیروگاه بادی منجیل

قسمت‌ها و تجهیزات مختلف تشکیل دهنده یک توربین بادی شامل پره‌ها، تجهیزات داخل ناسل و هم چنین تابلو‌های سیستم کنترل می باشد. توربین های به کار رفته در نیروگاه بادی منجیل از دو نوع استال  (STALL)و پیچ کنترل می باشد.

 

نوع استال، انواع قدیمی توربین های نصب شده در سایت هستند که از نظر شکل ظاهری نیز با انواع دیگر که از نوع پیچ کنترل هستند قابل تشخیص می باشند. وقتی سرعت باد به بیش از 25 متر بر ثانیه رسید توان توربین های استال کم می شود.

نوک پره های توربین استال دارای یک فلپ متحرک می باشد که با افزایش سرعت از 25 متر بر ثانیه در اثر نیروی گریز از مرکز از نوک پره بیرون می زند تا پره بایستد و توربین با چرخش از مسیر باد خارج شود.

اما در توربین های پیچ کنترل با افزایش سرعت باد با پیچش در پره توان توربین کم نشده و ثابت خواهد ماند. پره های توربین استال 2تن و توربین های پیچ کنترل 1400kg می باشد.

اطلاعات مربوط به سرعت باد لحظه ای، جهت باد لحظه ای و دمای هوای روی برج توسط وسایل اندازه گیری از طریق کابل هایی به دستگاه کنترل کننده مرکزی واقع در درون پای برج فرستاده می شود. این وسایل برروی ناسل نصب می شود که شامل یک بادسنج کاسه ای با سه کاسه و یک بادنما برای نشان دادن جهت باد می باشد . 

نیروگاه بادی منجیل

تا اواخر سال 1383 تعداد 51 عدد توربین بادی در سایت های مختلف بادی در اطراف شهر منجیل و رودبار نصب شده بود که ظرفیت مجموع آن 21هزار 580 کیلو وات بوده و مشتمل بر 27 واحد توربین 300 کیلوواتی ، 2 واحد توربین 500کیلوواتی در مناطق رودبار و منجیل، 18 واحد توربین 550 کیلوواتی و سه واحد توربین 660 کیلوواتی و یک واحد 600 کیلو واتی در بابائیان منجیل بود.

 

هم اکنون در نیروگاه بادی منجیل حدود 87 توربین بادی نصب است که می تواند سالانه 180میلیون کیلووات ساعت برق تولید کند. هم چنین نصب سایت جدید با حدود 36 دستگاه توربین در این نیروگاه در حال اجرا است که در صورت پایان عملیات اجرایی نصب این توربین ها در سه تا چهار ماه آینده، ظرفیت تولید برق نیروگاه به 100مگاوات و میزان تولید سالانه برق آن به 300 میلیون کیلووات ساعت افزایش خواهد یافت.

 

این توربین ها که از سه پره به طول تقربیی 30 متر ساخته شده اند انرژی جنبشی باد را توسط ژنراتوری که در پشت پره ها قرار دارد، به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند و در شرایطی که وزش باد مناسب باشد، هر کدام از این توربین ها قادرند در هر ثانیه حدود یک مگا ژول انرژی الکتریکی تولید کنند.

نیروگاه بادی منجیل

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






دسته بندی : علمی آموزشی

آخرین مطالب
» ( کد نویسی بخش آخرین مطالب مشکل دارد. شما می توانید از بخش موضوعات مطالب یا جستجو، مطلب مورد نظر خود را پیدا کنید )

لینکستان

حساب سیبای شماره 0107108150006 بانک ملی به نام "بیت الاحزان مکتب الزهراء" جهت جمع آوری کمکهای نقدی محبان و عاشقان اهل بیت علیهم السلام www.beytalahzan.loxblog.com

تدریس خصوصی علوم تجربی دوره اول متوسطه ./. در صورت درخواست ایمیل بزنید